Activiteiten

De Negende Zaeligheyt heeft een groot scala aan indoor en outdoor activiteiten. Op deze pagina vindt u een greep uit onze activiteiten. Mocht u vragen hebben of persoonlijke wensen neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee wat het beste bij uw uitje past.

Midden in de natuur

In- en outdoor

Lunchen – dineren

Ook voor bedrijfsuitjes geschikt!

Activiteiten overzicht

Bedrijfsuitjes

Zoekt u een leuk en origineel uitje voor uw bedrijf?

Dan heeft u bij ons geluk. Wij hebben een breed aanbod aan activiteiten waar u uit kunt kiezen. Van handboogschieten tot mountainbiken. Wij zorgen ervoor dat u met uw team of bedrijf een onbezorgde en hele leuke dag beleefd.

Uw ideale bedrijfsuitje samenstellen

  • Geheel verzorgd dagprogramma
  • Mogelijkheid tot lunch of diner
  • Programma op maat
  • Alle programma’s worden professioneel begeleidt door instructeurs.

 

oer hollands spel

Rondje De Zaeligheden

Goedendag, mijn naam is Thijs de Teut. Ik neem jullie mee langs mijn eeuwenoude handelsroute. Ik ben net zoals vele anderen uit mijn tijd, een Teut. Ik trek namelijk stad en land rond om mijn waren te verkopen. Ik ben zoals ze dat noemen een koperteut. Ik verkocht of repareerde pannen, potten, keukengerei, sloten en soms zelfs vuurwapens. Al mijn spulletjes en gereedschap nam ik mee in een rugmand. Met mijn rugmand op mijn rug, volgeladen met spullen en gereedschap trok ik rond.
Ik begon mijn route altijd langs de acht zaligheden. Dit zijn 8 dorpen uit de Kempen die op – SEL eindigen. Én in de loop der jaren is er naast die acht zaligheden zelfs nog een Negende Zaeligheyt ontstaan.

Willen jullie mij helpen om mijn koopwaar te verkopen in de Negen Zaligheden?

€ 9,80 per persoon
In combinatie met uw diner € 7,50 per persoon

rondje-de-zaligheden
challenge parcour

Challenge parcours

Het Challenge Parcours van SBP Outdoor is een survival parcours midden in het natuurgebied van Bergeijk, vlakbij Eindhoven. Om het parcours succesvol af te leggen moeten er via balken, touwen, bruggen en zelfs via een kabelbaan over water worden gegaan! Het volledige Challenge Parcours droog afleggen is zeer onwaarschijnlijk!

Neem een handdoek, droge kleding en stevige schoenen mee, géén slippers.

Het Challenge Parcours is een uitdaging voor alle leeftijden en is ook uitermate geschikt voor teambuilding.

€ 9,80 per persoon per uur.

mountainbiken

Mountainbike huren

Kom lekker mountainbiken in de prachtige bossen van De Witrijt.

Huur een mountainbike voor €18,00 per dag. Inclusief helm en uitleg. De fietsen hebben voorvering en een Deore schakelsysteem. SBP Outdoor in Bergeijk is een officiële startplek van het mountainbike routenetwerk dat hier in de bossen ligt. 150 Km speciaal aangelegd mountainbikeparcours met schitterende singletracks die door de mooiste stukjes natuur komen. Kom het zelf beleven!

boogschieten

Schietsport

Boogschieten

3 Ronden van 3 pijlen. Zonder vizier of stabilisatoren, gewoon een pijl en een boog zoals Wilhelm Tell op een appel schoot. Wij gebruiken alleen liever een blazoen om op te richten. Boogschieten is een leuke activiteit om te doen met uw collega’s, vrienden en familie. Onder professionele begeleiding gaat u met zijn allen een wedstrijd boogschieten doen. Natuurlijk geven we u eerst een demonstratie, zodat u goed voorbereid kunt beginnen met boogschieten.

€ 9,80 per persoon per uur.

Doelschieten

Handboogschieten, luchtbuks schieten en kruisboogschieten. We spelen verschillende spelrondes
waarin u punten kunt scoren. U krijgt uitleg over het gebruik van deze wapens, daarna gaan we aan de slag. ( vanaf 18 jaar) Minimaal 2 uur.

€ 19,60 per persoon.

Wij zijn goed toegankelijk, maar toch ligt ons terrein midden in de natuur. Vlakbij Eindhoven, middenin Natuurpoort De Witrijt. Wilt u meer informatie of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

steptocht

Steptochten

Op de step genieten van de omgeving. Wij beschikken over 2 tochten waar u uit kunt kiezen, beide tochten zijn een speurtocht waarbij u vragen gaat beantwoorden en tot een oplossing komt.

De steptocht gaat door het bos over zandpaden. Deze tocht is onze actieve variant. Deze tocht is met GPS en ongeveer 6km lang.

Wij helpen u graag bij uw keuze welke tocht het beste bij uw gezelschap past.

€ 7,50 per persoon.

klompengolf-sbp-1

Klompengolf

Dit is het bekende “boerengolf” maar dan op een 10 holes tellende golfbaan door de Brabantse bossen. Klompengolf is een spel dat u prima kunt spelen met groepen die zowel uit kinderen als volwassenen bestaan. Al mogelijk vanaf 2 personen.

€ 5,75 per persoon.

klootschieten

Klootschieten

Gooien met houten ballen die met lood zijn verzwaard. Deze ballen heten ook wel “kloot”. Welke groep maakt de wandeltocht met de bal met zo min mogelijk onderhandse worpen? Een echt Oud Hollands spel dat van jong tot oud gespeeld kan worden.

€ 5,75 per persoon.

workshop beeldhouwen

Workshop beeldhouwen

De deelnemers ervaren ongedwongen hoe het is om een beeld te vormen in steen. Daarbij het achterliggende idee dat het beeld reeds in de steen zit en dat je in feite alleen de overbodige steen hoeft te verwijderen. Hierbij gebruik makend van de eigen intuïtie. Dit proces kan een energiestroom opwekken die je dichter bij jezelf brengt. Waar nodig kan er iets verteld worden over techniek. Het eindresultaat is niet maatgevend, vooral het proces van vormgeving geeft vrijheid in denken en handelen. Ideaal voor een teambuilding of veranderingsproces. Als uit dit proces ook nog eens een beeld als resultaat komt, dan kan dit een blijvende positieve herinnering geven. Dit niet alleen aan de dag van de workshop zelf maar ook als blijvende herinnering aan de beleving. Meerdaagse sessies zijn ook mogelijk. Te boeken als groep en individueel.

Te combineren met een lunch, diner of overnachting.

Duur 4 uur. Prijs op aanvraag.

workshop karikatuur

Workshop karikatuur

Hoe ziet u elkaar? Welke eigenschappen van de ander zijn dominant? En welke eigenschap vergroot u uit in een karikatuur tekening? Wil Wils leert u dit op treffende wijze neer te zetten. Met een stukje geschiedenis, basisbegrippen, tips en trucs begint hij met de karikatuur / cartoon workshop. We zullen elkaar eens grondig bestuderen om vervolgens te vereeuwigen! De workshop kan uitgebreid worden naar een langere sessie met strip- en cartoon tekenen.

Duur 2 uur. € 19,00 per persoon.

workshop schilderen

Escape room

Na eeuwenlang onontdekt te zijn geweest, is het ondergronds hol van de Witrijtse roversbende eindelijk blootgelegd. Wanneer je het Rovershol induikt zal de vloek die erop rust binnen een uur verbroken moeten worden. Wanneer jullie hier niet in slagen zullen jullie geesten voor eeuwig ronddwalen in het Witrijtse bos. Deze spannende en sfeervolle escape room in de bossen van Bergeijk is voor jong en oud en zal zittend of kruipend gedaan moeten worden.

Ga de uitdaging aan en los binnen 60 minuten alle raadsels en puzzels op om te ontsnappen uit de escape room.

Water challenge

Water dat kom je overal tegen, in alle vormen en hoeveelheden. Bij “De Negende Zaeligheyt” is dit in de vorm van een aantal activiteiten over het water. De groep wordt verdeeld in 2 teams en deze strijden tegen elkaar. Per activiteit kun je met je team liters water winnen. Deze liters hebben jullie als team weer nodig bij het eindspel. Hoe meer liters op het einde hoe makkelijker het eindspel. Verplaatst jouw team het meeste water tijdens het eindspel?

€ 25,50 p.p.

  • Vanaf 10 personen
  • Vanaf 12 jaar

Wilt u meteen klaar zijn met het regelen van uw uitje?

Water challenge met barbecue € 35,50 p.p.

Target Challenge

Hoe doelgericht zijn jullie? Daar gaan jullie zeker achter komen tijdens de target challenge. Hier gaan jullie in 2 teams een aantal activiteiten doen die gemaakt zijn om jullie doelgerichtheid te testen. Probeer met jouw team zo veel mogelijk seconden te verdienen met de activiteiten. Hoe meer seconden jullie hebben voor het eindspel, hoe groter de kans dat jullie winnen. Kun jij met je team elke seconde laten tellen?

€ 25,50 p.p.

  • Vanaf 10 personen
  • Vanaf 18 jaar

Wilt u meteen klaar zijn met het regelen van uw uitje?

Target challenge met barbecue € 35,50 p.p.

huis

Who killed the master chef?

Het pittoreske restaurant “Herberg de Negende Zaeligheyt” is goed op weg als vaste plek waar vele wandelaars, fietsers en andere liefhebbers van de overheerlijke streekgerechten komen genieten. Het restaurant zit altijd gezellig vol en de gasten verlaten het restaurant allen met een brede glimlach en een goed gevulde buik.

Totdat….

De bekende recensist en Master Chef Gordon een bezoekje aan Herberg de Negende Zaeligheyt brengt. Hij komt een anonieme keuring doen, maar als hij met spoed, halverwege zijn maaltijd weg moet vergeet hij in alle haast zijn al gedeeltelijk ingevulde recensie.

Wanneer hij een week later terugkomt om zijn keuring af te maken verdwijnt hij spoorloos. Een dag later wordt er bij de politie een anonieme melding gedaan van een levenloos lichaam in een auto, geparkeerd diep in het bos in de directe omgeving van Herberg  de Negende Zaeligheyt.

Commissaris Willem de Boer neemt de zaak op zich omdat de doodsoorzaak nog niet bekend is maar er sterk rekening gehouden wordt met een niet-natuurlijke dood.

Wordt een echte rechercheur en kom ons uit de brand helpen.

€ 9,80 per persoon

Who killed the master chef en een hoofdgerecht vanaf €16,95!!

huis

Smokkeltocht

Eenmaal aangekomen bij “Herberg de Negende Zaeligheyt” is het aan jullie om terug in de tijd te reizen. En wel de tijd van de smokkelaars. Jullie worden als groep meegenomen op avontuur door digitale smokkellegende “het klaveren vrouwke”. Deze smokkelaar is de geschiedenisboeken ingegaan omdat hij jaren op een rij gigantisch veel smokkelwaar over de grens heeft weten te smokkelen, én hij heeft de mooiste verhalen die hij graag met jullie deelt!

De tocht loopt dwars door een prachtig natuurgebied en jullie worden over de mooiste paden naar jullie bestemming gevoerd. Tijdens deze tocht is het aan jullie om uit de handen van de politie te blijven en jullie smokkelwaar veilig naar België te transporteren. Daarnaast worden jullie uitgedaagd om het eeuwenoude mysterie van de legendarische smokkelaar “Ham” te ontrafelen. Durven jullie het avontuur aan?

Wat verwacht “het klaveren vrouwke” van jullie?

Je hebt de keuze om deze tocht met de step of wandelend te doen. Met behulp van een GPS en een audiogids worden jullie op een unieke en spannende wijze door het bos geleid. De tocht duurt zo’n 2 tot 2.5 uur maar zit boordevol spannende opdrachten en rustmomenten. Gezien de tocht over kronkelende bospaadjes loopt raden wij aan dichte schoenen aan te trekken. Daarnaast is het verstandig rekening te houden met modder bij nat weer.

€ 9,80 per persoon.

Smokkeltocht en een hoofdgerecht vanaf €16,95!!

huis

Oud Hollandse Spelen

Sjoelen, ringen werpen, stangenbiljart, bikkelen en knikkeren zijn spellen die hierin voorkomen. In een binnenruimte kunt u met uw groep het hele circuit afleggen en de hoogste scores behalen! Oud Hollandse Spelen zijn immens populair en perfect geschikt als teamuitje, bedrijfsuitje of als leuk uitje voor de hele familie.

Wist u dat we ook andere outdoor activiteiten en indoor activiteiten hebben? Daarnaast is het ook mogelijk om deze activiteit te combineren met een lunch, diner of overnachting.

Duur 2 uur. € 7,50 per persoon.